środa, 20 grudzień 2017 12:53

Świąteczne ozdoby z produktami Tikkurila

Wyjątkową atmosferę świąt podkreślają różnego rodzaju dekoracje. To one tworzą niepowtarzalny klimat, który wprawia domowników w radosny gwiazdkowy nastrój.

Dobierając świąteczne ozdoby pamiętajmy, by komponowały się one z aranżacją całego mieszkania. Warto wykorzystać posiadane już elementy wyposażenia wnętrz i za sprawą kilku prostych tricków nadać im odświętny charakter.

Dobrym tłem dla świątecznych dekoracji i jednocześnie ozdobą samą w sobie będzie ściana mieniąca się srebrną poświatą, przywodzącą na myśl iskrzące się w mroźny dzień płatki śniegu. Taki efekt można uzyskać dzięki bejcy Tikkurila Be Special Decor Silver, której lekko połyskująca powłoka rozświetli każde pomieszczenie.

Wykorzystując farbę tablicową Tikkurila Liitu można w prosty i ciekawy sposób złożyć najbliższym świąteczne życzenia. Będą one nie tylko miłym gestem dla rodziny i znajomych, którzy odwiedzą w tym czasie nasz dom, ale także wyjątkową i niepowtarzalną ozdobą wnętrza. Malowanie na ścianie gwiazd, choinek lub innych okolicznościowych obrazków może być świetną zabawą dla wszystkich domowników.

Ręcznie wykonane ozdoby zawsze przynoszą najwięcej satysfakcji i wyjątkowo cieszą oko. Oryginalnym pomysłem jest pomalowanie leśnych szyszek, które można zawiesić na choince lub wykorzystać do świątecznych dekoracji takich jak bożonarodzeniowe stroiki. Stosując do tego celu farbę Tikkurila Taika Pearl Paint w odcieniach złota i srebra podkreślimy magiczny charakter świąt, a ozdobione w ten sposób wnętrze nabierze ciepła i blasku.

Więcej pomysłów na świąteczne dekoracje z wykorzystaniem produktów Tikkurila można znaleźć na tej stronie.